Державні облігації

Активність інвесторів висока

Звіт Групи ICU за результатами аукціону Мінфіну від 12.04.2022 р. Учора на первинному аукціоні було залучено до бюджету 6.2 млрд грн, які придбала велика кількість учасників: на аукціон було подано понад 70 заявок, що були повністю задоволені.

Після досить невисокої активності за гривневими ОВДП минулого тижня і сконцентрованого попиту на ОВДП у євро цього разу Міністерство фінансів валютні ОВДП не розміщувало, але змогло залучити вже досить звичні 6 млрд грн на тиждень.

Переважний обсяг попиту був заявлений на 15-місячні облігації на суму майже 4.6 млрд грн у 22 заявках, де третина обсягу були неконкурентні заявки. А от на семимісячні папери попит був переважно неконкурентним і складався загалом із 51 заявки. Лише 6.1 млн грн облігацій було розміщено за конкурентним попитом, що міг бути представлений однією або лише кількома заявками.

Інтерес до військових ОВДП зберігається, і з огляду на незмінність ставок учасники аукціонів користуються опцією неконкурентних заявок без ризику отримати іншу ставку, ніж інші учасники. І вже вкотре бюджет отримує в середньому понад 6 млрд грн на тиждень, де представлено інвестиції як банків, так і небанківських установ та фізичних осіб.

Завантажити повний звіт ICU

Офіційні результати первинних розміщень