Державні облігації

Фінансування армії триває

Звіт Групи ICU за результатами аукціону Мінфіну від 8.03.2022 р. Міністерство фінансів продовжує проводити аукціони з розміщення ОВДП для фінансування української армії. Учора до бюджету було залучено ще 6.7 млрд грн.

Як і минулого тижня ринку було запропоновано два випуски облігацій з погашенням 27 квітня цього року та 1 березня 2023 року. І якщо на двомісячні папери попит був невеликим, усього 127.5 млн грн за номінальною вартістю, -- то на річні військові облігації попит перевищив 7.3 млрд грн. Це трошки менше ніж минулого тижня, але тут є позитивні зміни також.

Якщо на попередньому аукціоні було лише 10 заявок, то вже учора їх кількість зросла до 31. Це означає, що ті учасники ринку, які не є первинними дилерами, також приєдналися до купівлі таких облігацій.

Враховуючи те, що вторинний ринок для цього випуску ОВДП було відкрито, і попит на них є як серед юридичних так і серед фізичних осіб, -- ми очікуємо що інтерес на первинному ринку зберігатиметься і держава отримуватиме додатковий ресурс для фінансування потреб армії та оборони країни.

Увага! Ви теж можете підтримати Україну та Збройні сили!

Всі наші поточні клієнти вже зараз можуть купити військові облігації в системі ICU Trade. Якщо ви ще не клієнт ICU, але хочете підтримати армію - діють максимально спрощені умови відкриття рахунків, якщо у вас є BankID.

Умови максимально спрощені. Без комісій, від однієї облігації (1000 грн), за ставкою первинного аукціону Мінфіну - 11%, жодних націнок, підтвердження доходів - не потрібне, для фізичних та юридичних осіб без обмежень за статусом.

Слава Україні!

 

Завантажити повний звіт ICU

Офіційні результати первинних розміщень