Державні облігації

Попит на високому рівні

Попит на високому рівні

Звіт Групи ICU за результатами аукціону Мінфіну від 22.03.2022 р. Черговий аукціон із розміщення військових ОВДП продемонстрував збереження попиту на досить високому рівні й приніс бюджету більше 6 млрд грн.

Поступове зменшення попиту на другому та третьому аукціоні, схоже, виявилося лише ситуативним через активну участь банків у перших розміщеннях, підкріплену бажанням допомогти обороні країни в скрутний момент. Адже вчора попит на облігації навіть трошки зріс у порівнянні з минулим тижнем, а кількість заявок зменшилася лише на сім - до 47.

У структурі попиту зріс інтерес інвесторів до облігацій із погашенням 27 квітня цього року. Це може бути результатом використання банками цього інструменту на заміну двотижневим депозитним сертифікатам, які НБУ не розміщує з початку березня.

Тож завдяки такому збільшенню інтересу до коротких паперів зріс загальний обсяг попиту більше ніж на 600 млн грн і склав 6.6 млрд грн. А загальний обсяг попиту на 11-місячні облігації не зменшився і знову склав майже 5.4 млрд грн.

Активний попит від вітчизняних інвесторів, схоже, стабілізується і навіть демонструє збільшення. Тож ми очікуємо, що і надалі держава зможе залучати подібні обсяги коштів щотижня.

Завантажити повний звіт ICU

Офіційні результати первинних розміщень

Увага! Ви теж можете підтримати Україну та Збройні сили!

Всі наші поточні клієнти вже зараз можуть купити військові облігації в системі ICU Trade. Якщо ви ще не клієнт ICU, але хочете підтримати армію - діють максимально спрощені умови відкриття рахунків, якщо у вас є BankID.

Умови максимально спрощені. Без комісій, від однієї облігації (1000 грн), за ставкою первинного аукціону Мінфіну - 11%, жодних націнок, підтвердження доходів - не потрібне, для фізичних та юридичних осіб без обмежень за статусом.

 

Слава Україні!