Державні облігації

Задоволено весь попит

Обсяг попиту скоротився порівняно з минулим тижнем майже вдвічі, але він був заявлений за такими рівнями ставок, які дозволили Міністерству фінансів задовольнити усі отримані заявки, — за усіма запропонованими випусками облігацій.

Попри те, що найкоротший запропонований гривневий випуск мав термін обігу чотири місяці, попит на нього був близьким до попиту на 2-місячний інструмент тиждень тому. Відсоткові ставки розмістилися в діапазоні 19-19.5%, тому усі 17 заявок було задоволено в повному обсязі. А от решта гривневих облігацій отримали значно менші обсяги попиту, ніж тиждень тому. Невеликий попит був і на 1.5-річний випуск, який цього року пропонувався вперше.

Незначний попит був і на валютні інструменти. Після погашення валютних ОВДП наприкінці січня, обсяги залучення валюти змінюються несуттєво, хоч вони і зросли порівняно з минулим тижнем. Цього разу вдалося розмістити чотири випуски з термінами обігу від двох місяців до двох років.

Усього за підсумками аукціону бюджет отримає близько 3.5 млрд грн (враховуючи валютні за поточним курсом), що покриває усі виплати за ОВДП, які припадають за поточний тиждень. Водночас варто зазначити, що за нашими оцінками близько 90% сьогоднішніх виплат здійснюються на користь НБУ. А це означає, що практично весь попит це придбання нових інструментів, а не реінвестування отриманих виплат.

 

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.