Державні облігації

Незначне підвищення ставок

Учора Мінфін розмістив по 500 млн 3-місячних і піврічних ОВДП, несуттєво збільшивши вартість залучених коштів порівняно з попередніми аукціонами. Однак це дозволило рефінансувати майжe половину виплат з погашення, що відбуватимeться сьогодні.

Попит учора був на усі три інструменти, але 11-місячні ОВДП отримали лише три неконкурентні заявки, які Мінфін вирішив не задовольняти. А от 3-місячні та піврічні облігації отримали попит, що перевищував встановлені обмеження.

За 3-місячними ОВДП ставка відсікання не змінилась, залишившись на рівні 17.44%, а от середньозважена зросла на 3 б.п. — до 17.36% порівняно з аукціоном два тижні тому. За піврічними облігаціями Мінфін підвищив ставку відсікання на 10 б.п., до 17.20%, внаслідок чого і середньозважена дохідність зросла на 3 б.п., до 17.13%.

Усього за підсумками аукціону Мінфін залучив 945.8 млн грн, що досить небагато, — з огляду на обсяги виплат за внутрішнім боргом цього тижня, які складають 3.5 млрд грн всього і в тому числі 2.2 млрд грн за платежами з погашення ОВДП. У той же час, обсяг попиту та залучення порівняно з попередніми тижнями зріс, тому наступного тижня можна також очікувати що частина виплат за ОВДП буде реінвестована у нові облігації.

 

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.