Державні облігації

Ставки за ОВДП незмінні

Перший аукціон листопада приніс бюджету 1.2 млрд грн фінансування, з яких 0.8 було залучено від гривневих інструментів. При цьому дохідності емітент залишив незмінними як за чотирма гривневими, так і єдиним випуском облігацій у доларах США.

За гривневими ОВДП лише за 9-місячним випуском попит був одностайним, на рівні 18.5% річних, та його було повністю задоволено. За рештою ж інструментів фігурували заявки й з вищими, ніж у попередні тижні рівнями ставок, і були відхилені. При цьому відхилено було лише 16% попиту переважно за найкоротшими двома інструментам.

У той же час за валютними ОВДП заявлений попит був і за дещо нижчою ставкою - 7.4%, але обсяг був незначний порівняно з рештою задоволеного попиту, тому на середньозважену ставку це не вплинуло. Тож більшість заявок було задоволено за ставкою 7.5%, звичною для цього інструмента.

Отже, Мінфін очікувано продовжує втримувати ставки на попередніх рівнях, залучаючи невеликі обсяги фінансування бюджету. Надалі навряд чи відбуватимуться суттєві зміни, оскільки залучити залишилося небагато ліміту, а за поточними ставками попит не є таким, щоб переглядати рівень ставок.

 

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.