Державні облігації

Дохідності переважно незмінні

Учора Міністерство фінансів пропонувало тільки гривневі ОВДП, що зібрали незначний попит, який переважно був задоволений. При цьому за більшістю інструментів ставки відсікання були збережені на попередніх рівнях.

Короткострокові облігації було розміщено за звичними ставками, 18% для строку до шести місяців та 17.9% для терміну обігу до року. Саме за такими рівнями ставок і був заявлений попит на аукціон, тому емітент задовольнив усі заявки та залучив від цих інструментів 10.8 млн грн.

Також незмінною залишилась і ставка за 5-річними ОВДП, які востаннє були розміщені ще у травні. Найвища дохідність у заявках досягала 16.5%, але Мінфін відхилив дві заявки на суму 3 млн грн за номіналом та встановив ставку відсікання на рівні 16% річних, отримавши до бюджету ще 10.2 млн грн.

Найменший попит був заявлений одним учасником на 3-річний інструмент за ставкою 16.8%, що на 10 б.п. вище попереднього розміщення цих ОВДП два тижні тому. Однак ця заявка була задоволена, попри незначний обсяг – лише 150 тис грн за номінальною вартістю.

Отже чергове первинне розміщення гривневих облігацій пройшло очікувано з незначним попитом та практично без зміни відсоткових ставок. Подібно може завершитись і пропозиція гривневих облігацій наступного тижня, адже ринок переважно очікує підвищення облікової ставки НБУ на наступному засіданні та, відповідно, зростання ставок за ОВДП.

 

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.