Державні облігації

Мінфін позичає валюту

Здійснивши значне погашення валютних ОВДП минулого тижня, учора Міністерство фінансів продовжило пропонувати та досить успішно розміщувати валютні облігації. Цього разу вони склали майже 99% від усіх залучених на аукціоні коштів.

Учора Мінфін пропонував чотиримісячні і десятимісячні гривневі інструменти, що отримали п’ять та одну заявку відповідно, на загальну суму 29.2 млн грн. Дохідності у заявках були на рівні попередніх розміщень – 18% та 17.9% відповідно, тож цей попит був повністю задоволений.

Також повністю Мінфін задовольнив попит на облігації, номіновані у доларах США. Цього разу мінімальна ставка склала 5.85%, а максимальна була на рівні ставки відсікання минулого тижня, 5.95% – і за нею і були переважно подані конкурентні заявки. Тож задовольнивши усі 13 заявок на суму $88млн Мінфін залучив $85.4млн строком на півроку.

Лише за облігаціями у євро ставки дохідності у заявках знаходилися на рівні 4.7% і перевищували прийнятний для Міністерства рівень – тож увесь попит було відхилено.

Таким чином Мінфін поповнив запас іноземної валюти перед виплатами за зовнішнім боргом – зокрема перед сплатою відсоткового доходу за єврооблігаціями 2015 року випуску. Однак це навряд чи дозволить емітенту не проводити розміщення валютних ОВДП наступного тижня, хоч наразі вони і не передбачені графіком.

 

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.