Державні облігації

Мінфін залучив 2.4 млрд грн

На вчорашньому аукціоні, Міністерство фінансів залучило 1 млрд грн та US$50 млн (1.4 млрд грн). При цьому, було прийнято рішення не розмішувати інструменти в іноземній валюті з термінами 14 місяців та 2 роки за відсутності достатнього інтересу та на тлі запитів ринку на вищі ставки. Відповідно можна констатувати, що Мінфін був не готовий позичати валюту за ставкою вище 6%.

Отже, за гривневими ОВДП дохідності залишилися майже без змін. Так, 1 млрд грн було залучено від чотиримісячних облігацій за ставкою 18% та 2.8 млн грн від річних інструментів -- за ставкою 17.9%. Однак, за 3-річними ОВДП було знижено ставку на 15 б.п., до 16.7% та залучено 4.8 млн. При тому, що загальний попит становив 15.6 млн.

За піврічними валютними облігаціями ставки залишилися незмінними, на рівні 5.95% і при загальному попиті US$54.5 млн було відхилено 3 з 19 заявок та залучено трохи більше US$50 млн.
У результаті, емітент задовольнив потребу в іноземній валюті для виплат за внутрішніми боргами разом із гривневими інструментами. Тому Мінфін мав змогу дещо знизити ставки за довшими інструментами шляхом відхилення дорожчих заявок.

 

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.