Державні облігації

Незначний вітчизняний попит

Сьогодні Мінфін розміщував лише 12-місячні облігації і загальний обсяг попиту був незначним. З одного боку, рівень ліквідності невисокий і знаходиться в очікуванні відтоку за податковими платежами, з іншого – нерезиденти цікавились переважно 3-річними, і частково 2-річними ОВДП.

Тому попит сьогодні складався з двох заявок на загальну суму 125 млн грн за номіналом і з єдиним рівнем дохідності 14.35%. Зазначений рівень дохідності встановився два тижні тому і наразі залишається незмінним. Тому Мінфін задовольнив весь цей попит. Загальний обсяг залучення фінансування до бюджету склав 125.89 млн грн.

Незначні обсяги попиту та кількість заявок дозволяють припустити, що участь у розміщенні брали лише внутрішні інвестори, а попит нерезидентів був відсутнім. Нерезиденти могли або взяти паузу, як це було на останньому аукціоні серпня, або їх неучасть могла бути спричинена вузькою пропозицією термінів обігу. Відповідно, наступного тижня попит може суттєво зрости, адже виплати з бюджету за боргами будуть більшими і ситуація з ліквідністю має стабілізуватися.

 

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.