Державні облігації

Дохідності облігацій стабільні

На черговому аукціоні Міністерство фінансів переважно задовольнило той попит, що був відхилений минулого тижня. Так, з 1.30 млрд грн попиту на 5-річні ОВДП загальний обсяг заявок сьогодні зменшився лише на 5 млн грн за номіналом. А от кількість заявок зросла. Щоправда, задоволено було знову не всі. Зрештою, так само як і за валютними ОВДП: емітент відхилив одну заявку зі значно вищим рівнем дохідності.
Як і очікувалося, попит на гривневі інструменти сконцентрувався біля рівня 15% річних, хоч і розташовувався в діапазоні від 14.95% до 16.00% річних. Однак, Мінфін відхилив лише дві заявки на загальну суму 0.10 млрд грн зі ставками, що перевищували рівень відсікання минулого аукціону. Емітент задовольнив п’ять з семи заявок на загальну суму 1.20 млрд грн за номіналом, а середньозважена дохідність склала 14.99%, впритул наблизившись до ставки відсікання.
Попит на валютні ОВДП був більш рівномірним і був заявлений переважно на рівні ставки відсікання двох попередніх аукціонів -- 5.40%. Лише одна заявка була подана на рівні 5.80%, але у незначному обсязі (5 млн доларів США), що, найімовірніше, не сприяло її розгляду взагалі. Тому загальний обсяг задоволеного попиту склав 170.31 млн доларів США.
У підсумку, загальний обсяг коштів, що мають надійти до бюджету протягом найближчих днів складе 5.72 млрд грн, у т.ч. 170.34 млн дол США (4.53 млрд грн за поточним курсом).

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.