Державні облігації

Мінфін відмовив дилерам

Сьогодні аукціон завершився безрезультатно, бо емітент вирішив відхилити увесь заявлений попит. У другому півріччі Мінфін відмовляв учасникам розміщень у задоволенні усіх поданих заявок на аукціоні і не погоджувався залучати незначні обсяги коштів з підвищенням ставок лише двічі: у вересні та сьогодні.
Загальний обсяг попиту сьогодні становив 10.42 млн гривень і складався з трьох заявок. Рівень дохідності у них підвищився порівняно з минулим розміщенням на 6 б.п. за максимальним рівнем і на 12 б.п. -- за середньозваженим, до 15.00%. Однак невідомо чи були серед попиту неконкурентні заявки, тож дохідність могла бути заявлена лише одним учасником.
Прийняте рішення досить очікуване і дає чіткий сигнал про те, що подальше підвищення ставок емітент навряд чи підтримає, тим паче за умови незначного обсягу потенційного фінансування бюджету. Тож на наступному тижні можна очікувати що за 5-річними облігаціями Міністерство прийме рішення задовольнити заявки, дохідність яких не перевищуватиме рівень 15.40%, що відповідатиме зміщенню кривої дохідності коротших ОВДП за результатами аукціону на минулому тижні.

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.