Державні облігації

Емітент наполягає на попередній кривій

Вдруге у листопаді емітент відмовився задовольняти попит на ОВДП, наполягаючи на рівнях дохідності, які встановилися за результатами аукціону в останній день жовтня. Сьогодні попит склав 200 млн грн за номіналом, що майже у 20 раз більше, ніж минулого тижня, однак рівень дохідності зріс до 14.90%, що на 20 б.п. вище дохідності за цим інструментом два тижні тому. Попит складався лише з однієї заявки.
Теперішні незначні обсяги виплат за ОВДП та висока вартість гривневого ресурсу через потребу у коштах для забезпечення сплати квартальних та щомісячних податків не сприяють збереженню поточного рівня дохідності за ОВДП. Уже другий тиждень поспіль банки подають заявки з дохідностями, вищими за попередній успішний аукціон.
Наступного тижня попит на гривневі ОВДП залишатиметься невисоким і дохідності знову можуть опинитися на рівнях, вищих за очікування Мінфіну. Однак основний попит зосередиться на 2-річних та 3-річних валютних ОВДП, дохідності за якими будуть аналогічними до попередніх розміщень цього року із можливою незначною зміною на кілька базисних пунктів. Найімовірніше, попит становитиме щонайменше 300 млн дол США, оскільки наступного тижня відбудеться погашення валютних облігацій та сплата доходу за цим інструментом, що у підсумку становитиме майже 288.69 млн дол. Але крім рефінансування виплат можуть бути й інші заявки на валютні облігації.

Завантажити повний звіт ICU.

 

ДАНИЙ ЗВІТ МАЄ ВИКЛЮЧНО ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ.